De biologische winkel is specialist in biologische producten

Biologische winkel

In vrijwel iedere supermarkt kun je tegenwoordig biologische producten kopen. Maar het aanbod is vaak beperkt als je het vergelijkt met het assortiment niet-biologische producten. Wil je meer keus hebben dan kun je een biologische winkel bezoeken. Dit soort winkels heeft vaak een ruim assortiment, dat behalve voeding ook verzorgingsproducten bevat. Voor verzorgingsproducten worden in sommige gevallen dierproeven gedaan. Een steeds grotere groep mensen heeft hier bezwaren tegen en wil daarom uitsluitend producten die niet op dieren zijn getest. Daarnaast willen steeds meer mensen producten die zo min mogelijk chemische toevoegingen bevatten.

Biologische winkels vind je ook online

De veranderende maatschappij heeft ook zijn uitwerking op biologische winkels. Steeds meer mensen vinden het handig om hun aankopen online te doen. Dit geldt ook voor biologische producten en daarom komen er steeds meer online winkels die deze producten aanbieden. Soms verkoopt een biologische winkel uitsluitend deze producten, soms heeft een webshop in het aanbod een apart assortiment biologische producten. Je kunt hier diverse artikelen bestellen die voldoen aan de voorwaarden om als biologisch te worden verkocht.

Zijn producten in de biologische winkel duurder?

Voor levensmiddelen en verzorgingsproducten die je koopt in een biologische winkel betaal je in de meeste gevallen meer dan wanneer je vergelijkbare producten elders koopt. Dit heeft onder andere te maken met het inkoopbeleid. Een grote supermarkt kan van een bepaald product een grote partij inkopen, waardoor de inkoopprijs flink omlaag gaat. Een biologische winkel koopt doorgaans kleinere partijen, wat ervoor zorgt dat je er meer voor betaalt. Daar staat tegenover dat het aanbod in een biologische winkel vaak groter is. Daar komt nog bij dat het personeel in een biologische winkel vaak goed op de hoogte is van de producten die worden verkocht. Wil je meer informatie over een product, dan kun je hier in een biologische winkel vaak prima voor terecht. Van het personeel in de supermarkt kun je niet verwachten dat zij gedetailleerd op de hoogte zijn van het assortiment biologische producten.

Zijn alle biologische winkels betrouwbaar?

Je mag er vanuit gaan dat producten die in een biologische winkel worden verkocht ook daadwerkelijk aan de voorwaarden voldoen om als zodanig op de markt te worden gebracht. Deze voorwaarden verschillen per productsoort. Om het predicaat biologisch te krijgen moet een product zo veel mogelijk zonder kunstmatige toevoegingen worden geproduceerd. Soms lukt dat niet helemaal, in sommige gevallen zijn bij voorbeeld op beperkte schaal bestrijdingsmiddelen nodig om de volksgezondheid te kunnen waarborgen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *