Biologische kip kopen: wat zijn de voordelen?

Biologische kip

Biologische kip kopen is over het algemeen iets duurder dan het kopen van niet-biologische kip. Als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, dan koop je plofkip. De naam alleen al laat bij veel mensen de haren in de nek overeind springen. Het is dan ook zo dat dierenliefhebbers zich niet voor kunnen stellen dat er mensen zijn die bewust plofkip kopen, wetende dat de kippen een, zacht gezegd, slecht leven hebben gehad. Dit brengt ons natuurlijk direct bij het eerste voordeel van biologische kip kopen. Biologische kippen hebben een heel fijn leven gehad voordat zij naar de slacht werden gebracht.

Biologische kip kopen was vroeger heel normaal

Mensen die bewust biologische kip kopen worden nog wel eens vreemd aangekeken tegenwoordig. Waarom zou je meer betalen als de kip hetzelfde smaakt? Ook dit is niet helemaal waar. Mensen die biologische kip kopen eten inderdaad wel kip met dezelfde voedingswaarden dan andere soorten kip, maar over het algemeen zit er wel een rijkere smaak aan biologische kip. Dit is dus nog een voordeel van biologische kip kopen. In vroegere tijden had je geen keuze. Alle kip die je kocht was biologisch, lang geleden. De kip werd populair en om veel geld te verdienen besloten mensen duizenden kippen in kleine stallen te houden, bet te mesten en te verkopen. Zo raakten we de biologische kip kwijt, totdat er iemand opstond voor het welzijn van kippen. Hierdoor konden we uiteindelijk weer wat meer biologische kip kopen.

De smaak van stress in je kip

Zoals we net al hebben aangegeven is het goed om biologische kip te kopen als je wilt genieten van een rijke smaak. Het is namelijk zo dat deze kippen een gelukkig leven hebben gehad. Ze hebben in vrijheid geleefd en konden doen en laten wat zij wilden. Je kunt je voorstellen dat deze kippen totaal geen last hebben gehad van extreme stress in hun leven, zoals plofkippen dit wel hebben gehad. Stress zorgt voor verstoringen in de hormoonhuishouding van de kip en dit proef je. Wegens het ontbreken van stress is de biologische kip dus smaakvoller.

Andere voordelen van biologische kip

Wie veel van dieren houdt ziet natuurlijk nog veel meer voordelen in het kopen van biologische kip. Deze kippen krijgen in hun leven geen medicijnen toegediend, tenzij ze echt ziek zijn natuurlijk. Veel andere kippen krijgen medicijnen om te groeien of krijgen preventieve medicatie. Dit is niet het geval bij de biologische kip. Een ander belangrijk voordeel is wel dat je met biologische kip zeker weet dat je een 100% natuurlijk stukje kip op je bord hebt. Er worden geen chemische geur- en kleurstoffen toegevoegd en ook chemische smaakstoffen zijn er niet in te vinden. Als je besluit om biologische kip te kopen, dan weet je dat je dat je geniet van een eerlijk kippenboutje. Je betaalt inderdaad wel iets meer in de supermarkt als je biologische kip wilt kopen in plaats van plofkip, maar als je alle voordelen ervan op een rijtje zet, dan is het dat beetje extra geld zeker waard.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *