Kenmerken van de biologische supermarkt

Biologische supermarkt

De biologische supermarkt wint steeds meer terrein in de huidige markt. Tegenwoordig zijn er veel meer mensen die bewust kiezen voor biologische producten dan voorheen, waardoor gewone supermarkten steeds meer aandacht moeten besteden aan de aanwezigheid van biologische producten binnen het reguliere assortiment. Daarnaast is het natuurlijk zo dat er ook steeds meer biologische supermarkten worden geopend. Maar wat is nu eigenlijk echt het verschil tussen een gewone supermarkt en een biologische supermarkt? De biologische supermarkt is aan een aantal kenmerken te herkennen.

De producten van de biologische supermarkt

De biologische supermarkt biedt binnen het vleesassortiment uitsluitend biologisch vlees aan. Er is uitsluitend biologische merk te verkrijgen en bijvoorbeeld ook de eieren zijn allemaal biologisch. In de biologische supermarkt heb je niet de keuze uit een biologische kip of een plofkip bijvoorbeeld. Het hele assortiment is gewoon biologisch. Hierdoor hoef je niet voortdurend te kijken of de producten die je pakt wel biologisch zijn. In een reguliere supermarkt zijn er tegenwoordig veel biologische producten te vinden, maar je hebt ook nog altijd keuze uit niet-biologische producten. Dit kom je bij de biologische supermarkt niet tegen.

De natuurlijke uitstraling van de biologische supermarkt

Een biologische supermarkt heeft over het algemeen een rustgevende, rustige en ruimtelijke uitstraling. Gewone supermarkten staan zo veel mogelijk volgepropt om een zo groot mogelijk assortiment te kunnen aanbieden. Een heel groot deel van dit assortiment bestaat uit niet-biologische producten en deze producten zijn niet opgenomen in het assortiment van de biologische supermarkt. Hierdoor heb je veel meer het gevoel van ruimte bij deze supermarkt. Een biologische supermarkt werkt vanuit de gedachte dat alle goede, smakelijke en gezonde producten van de aarde afkomstig zijn en dit zie je aan het assortiment.

Producten zonder toevoegingen

Wanneer je eens een verpakking van niet-biologische melk pakt, bijvoorbeeld, dan zie je een hele waslijst aan ingrediënten op het pak staan. Vaak heb je van meerdere namen geen idee wat het is en waarom het erin zit. Ook dit kom je niet tegen in een biologische supermarkt. De producten zijn puur natuurlijk en er worden geen synthetische of chemische geur-, kleur- en smaakstoffen aan de producten toegevoegd. Hierdoor is de rij ingrediënten op de verpakking aanzienlijk korter en een stuk begrijpelijker. Uiteraard zijn er aan de biologische producten ook geen conserveringsmiddelen toegevoegd.

Andere kenmerken van de biologische supermarkt

Biologische supermarkten hebben een heel andere visie die zij uitdragen naar de consument dan de reguliere supermarkten. Bij de reguliere supermarkten ligt de focus gewoonweg op het aanbieden van een zo groot mogelijk assortiment, zodat er zo veel mogelijk verkocht kan worden. In de basis is het hier natuurlijk ook een supermarkt voor. De biologische supermarkt houdt er een heel andere visie op na. Deze wil vooral de waarde van eerlijke samenwerkingen overbrengen aan de consument, waarbij uiteraard duidelijk wordt gemaakt dat dit de standaard is bij de supermarkt. Daarnaast is het zo dat biologische supermarkten ook graag aan de consumenten willen laten zien dat een biologisch assortiment ook vol variatie zit.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *