Ecologische voeding en gezondheid

Eet je gezond

Zonder dat je het misschien door hebt loop je regelmatig kleine gezondheidsklachten op door de producten die je eet. Je voedingspatroon kan zelfs aan de basis staan van veel grotere klachten. Daar is echter een oplossing voor. Wie namelijk kiest voor ecologische voeding verkleint de kans dat hij ziek wordt doordat hij het verkeerde heeft gegeten met een flinke hoeveelheid. Dit komt omdat alles wat je eet wanneer je hier voor kiest volledig natuurlijk is. Alle toegevoegde middelen die je in andere voeding vindt zijn weggelaten. Deze middelen kunnen dus ook geen schade aanrichten in jouw lichaam.

Zonder suiker toe te voegen

Een belangrijk voorbeeld van het voordeel van ecologische voeding is het ontbreken van toegevoegde suiker. Suiker is namelijk een groot probleem in de hedendaagse maatschappij. Overgewicht en diabetes komen voor een groot deel voort uit de grote hoeveelheden suiker die we nemen. In de westerse wereld zijn de hoeveelheden personen die deze klachten hebben dan ook groter dan ooit. Om hier iets aan te doen zijn producten die op een ecologische manier zijn geproduceerd een belangrijk onderdeel van de oplossing. Het ontbreken van de toegevoegde suiker zorgt namelijk al voor een flinke verbetering van de gezondheid.

Ecologische voeding en gezondheid

Ecologische voeding en biologische producten zijn eigenlijk nagenoeg dezelfde dingen. Dit betekent dus dat alles wat ecologisch geproduceerd is ook voldoet aan de criteria van bio producten. Er is rekening gehouden met de natuur en de dieren en er wordt verantwoord met de middelen die ter beschikking zijn omgesprongen. Wanneer je op zoek gaat naar ecologisch vervaardigde voeding, dan kan je dit gewoon bij de plaatselijke bio winkel vaak al in goede hoeveelheden vinden. Het is dus niet heel erg lastig meer om voeding te vinden waar je gezond en sterk van wordt in plaats van ziek en zwak.

Slow food

De producten die je gebruikt om gezond mee te koken worden ook wel verzameld onder de noemer slow food. Dit is natuurlijk de tegenhanger van het bekende fast food. De voeding die in bekende ketens wordt geserveerd waarvan bekend is dat het voor het grootste gedeelte kunstmatig is vervaardigd. Slow food is juist biologisch vervaardigd. Het gaat dan ook altijd om ecologische voeding. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het niet lekker is. Juist doordat het geheel natuurlijk is, komt dit bijvoorbeeld de smaak van de producten zeer sterk ten goede. Om die reden is ecologisch eten dan ook steeds populairder.

Gezond

Ecologische voeding is op vele manieren gezond. Niet alleen past het in een dieet voor een gezond lichaam en een gezond leven. Het is ook gezond omdat het het ecosysteem in stand houdt. Dit is belangrijk voor de balans in de wereld. Producten die ecologisch zijn gekweekt en geproduceerd hebben minder of geen slechte invloed op andere aspecten van onze omgeving zoals dieren en natuur. Het is dus ook zeer verantwoord om voor deze producten te kiezen wanneer je nog gewoon gezond bent en niet op een dieet zou hoeven. Je helpt er dan immers niet alleen jezelf, maar ook de verdere wereld mee.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *